Fashion by the lake

 

 

 

 

MEDNARODNA MLADINSKA IZMENJAVA V ANGLIJI 23. marec do 2. april 2007

KRAJ DOGAJANJA: ASHGILL, ANGLIJA

Pripravili: Irena Udovič in Tita Brecelj

 

                                                                                                                                                                                                  

Naše delo

Vstop

Projektno delo

Pišite nam

Prijavnice

Aktualne novice

Izobraževanje

Nacionalni pojekti

Mednarodni projekti

Uživanje, ustvarjanje, ogledovanje znamenitosti, plesanje do jutranjih ur, spoznavanje novih ljudi, kultur, jezikov…

Vse to in še več smo imeli priložnost doživeti v čudovitem kraju blizu New Castla. Poleg Slovenske zasedbe so bili tam tudi Slovaki, Poljaki, Angleži in Nemci.

Prvi dan (23. 3)

Naša skupina se je dobila na letališču v Trstu ob 13:30. Najprej smo šli po karte potem pa oddat svojo prtljago. Moj prvi problem se je začel tukaj. Imela sem šampon in tekočino za leče v ročni prtljagi, ampak to ni bilo dovoljeno. Na preverjanju pred vstopom na letalo so mi te stvari hoteli vreči stran. Na srečo je potem ena od naših deklet te stvari spravila v svojo prtljago in problem je bil rešen. Potem je bilo vse v redu do londonskega letališča. Pozneje, na pregledu za New Castle, se je isti problem ponovil  še enkrat in stran sem morala vreči tekočino za leče na katero sem pozabila na letališču v Trstu.

V hišo kjer smo bivali smo prispeli v poznih večernih urah. Potem smo se razporedili po sobah in se kasneje dobili v dnevni sobi. Nekaj časa smo se še pogovarjali potem pa šli počasi spat.

Drugi dan (24. 3.)

Odšli smo v Ashgille izbrati obleke, ki naj bi jih nosili v petek na modni reviji. Večina oblek je bila bolj v gotskem stilu in na podlagi tega sem tudi jaz izbrala dolgo, temno modro obleko. Razgledali smo se tudi po pisarni vodje projekta v kateri so bile zanimive maske.

Ko smo prišli domov, nas je čakalo kosilo. Kasneje smo imeli skupinski sestanek, da smo se lažje odločili kdo bo nosil katero obleko in kaj bo potrebno nanjo prišiti ali nalepiti.

Tisti dan smo naredili par klobukov, ostalo pa smo pustili za dneve, ki so bili pred nami.

Tretji dan (25. 3)

Ta dan je bil namenjen za oglede. Zjutraj smo vstali precej zgodaj. Obiskali smo boljši trg, ampak nam ni bil všeč zato smo si šli ogledat mesto Cockermauth. Ko smo se vračali iz mesta nazaj v Big white house (tako se je namreč imenovala hiša v kateri smo stanovali) smo se izgubili, ker je voznik in Slovaške ekipe namesto v desno zavil v levo. Po 30 minutah vožnje smo končno našli pravo pot. Bilo je zelo smešno ko smo se vrnili v hišo saj nihče niti opazil ni da smo se izgubili.

Po kosilu smo si šli ogledat neko pokopališče in Atlantski ocean, bilo je super in zelo lepo. Zvečer smo bili v dnevni sobi in se družili z Nemci in Slovaki,spat smo šli precej pozno!!

 Četrti dan (26. 3)

Tisti dan smo se s Tjašo javile, da bova odšle skupaj z ostalimi predstavniki skupin v tamkajšnjo šolo. Spoznati angleške učence je bila zares prijetna dogodivščina. Medtem pa so ostali člani nabirali material za naše obleke. Tudi oni so uživali v prelepi naravi zraven jezera.

Peti dan (27. 3)

Ta dan je bil namenjen za dekoracijo oblek in ustvarjanje nakita. Nekaj nas je obiskalo tudi kovača kjer smo si izdelali nakit iz železa in žice. Ta dan je bil najbolj delaven od vseh.

Šesti dan (28. 3.)

Obiskali smo Edinburgh in si ogledali veliko znamenitosti. Sprehodili smo se po Princess street in ogledovali lepe Škotske kilte.

Ob šestih smo bili že doma v The Big White house, kjer nas je čakala zaslužena večerja.

Zvečer smo odšli v najbližji pub in se zabavali.

Sedmi dan (29. 3)

Naredili smo še zadnje popravke na oblekah in sestavili program za modno revijo. Ena izmed voditeljic je precej ovirala naše delo, saj je vedno ko smo se za nekaj odločili imela kakšne pripombe, tako da smo se skoraj skregali. Zvečer smo bili v sobi Poljakov, saj je eden od Slovakov igral na harmoniko. To je bil naš zadnji večer v Big White house.

Osmi dan (30. 3.)

Še zadnje stvari smo dali v kovčke in zapustili naš angleški dom. Ob 12 se je začela modna revija in mislim, da smo bili vsi zelo na trnih. Revija je bila kar v redu, samo prehitro je potekalo vse skupaj in smo imeli malo časa za se preobleči.

Potem smo se napotili do naših novih domovanj v Juta Camp. Ko smo prišli tja smo bili vsi malo zgroženi nad tem, kje bomo bivali še preostala dva dni. S časom smo se navadili tudi na Jute.

Deveti dan (31. 3.)

Šli smo v Carlies in imeli smo nekaj ur za nakupovanje in kosilo. Po kosilu smo šli igrat nogomet. Ko smo igrali nogomet se je Tita spotaknila in padla. Nek fant iz Slovaške ekipe je reke:she was like a Titanic(bila je kot Titanik),in vsi smo se začeli smejati. Po tekmi smo se šli stuširat. Zvečer smo imeli zares divjo zabavo, ker je bil to naš zadnji večer v Angliji. Cel večer smo peli in plesali. Ta večer je bil res nepozaben!!

Deseti dan (2. 4.)

Ker smo imeli let že ob 6. 40., smo morali oditi že ob 3. Spali smo zelo malo oz. skoraj nič, ker smo želeli naše zadnje trenutke tam preživeti v družbi ostalih. Potem smo posneli še par slik in že smo odšli proti domu. Vožnja je bila naporna, ampak ko sem prišli domov tega še za mar nismo imeli. In tako se je tudi končala naša pustolovščina.

 

Naša kreacija z manekenko Tjašo Blaško je bila izbrana za naslovnico modne revije Glamour.

(fotografija iz naslovnice)