Fashion by the lake

 

 

 

Foto utrinki pripravljalnega obiska partnerjev

2. do 5. februar 2007, Anglija

Pripravila: Saša Klančar, vodja izmenjave

 

MEDNARODNA MLADINSKA IZMENJAVA V ANGLIJI

                                                                                                                                                                                                                            

Naše delo

Vstop

Projektno delo

Pišite nam

Prijavnice

Aktualne novice

Izobraževanje

Nacionalni pojekti

Mednarodni projekti

 

Moda se je letos iz gozda preselila ob jezero

 

Na VITRI smo z novim letom zopet zakorakali v mednarodne priložnosti za mlade. Po uspešni lanskoletni mladinski izmenjavi v Sloveniji – Fashion in the forest, je bilo novo mednarodno srečanje konec marca 2007, ki se je  zopet odvijalo v Angliji. 40 mladih iz 5 držav (Anglija, Slovaška, Poljska, Nemčija in Slovenija) je svojo inovativnost in ustvarjalnost izražalo v novem mednarodnem projektu Fashion by the lake. Tako, kot je cerkniško jezero navdih domačinom in obiskovalcev, je  tudi jezero v Angliji dajalo navdih, inspiracijo in modne dodatke novim modnim kreacijam. Udeleženci so bili nastanjeni v vasi Derwentwater blizu Keswicka ki leži v Lake District National Park.

 

Program je povezoval umetnost, kulturo in okolje. Druženje jw temeljilo na skupnem delu, poznavanju držav, predstavitvi Slovenije (prednosti, povezave, skupne točke, posebnosti), ki so jih udeleženci pripravili že doma. Bistvo programa v Angliji so bili ustvarjalni pristopi k modi in umetnosti, temelječi na inspiraciji jezera.

 

Jezero je bilo vir inspiracij pri ustvarjalnih pristopih modnih kreacij, zabave, igre, glasbe, iskanju različnosti in podobnosti,… Udeleženci so razkrivali skrivnosti krajev z jezeri, narave, folklore, anekdote,… Tudi »domače« zgodbe in izkušnje so jim bile v veliko pomoč pri inspiraciji in ustvarjanju. Vse pripravljene in spontane aktivnosti so na zanimiv način približale kulture drugih dežel. Program je vključil tudi srečanje z domačini, izlete v narodni park, galerije in mladinske centre.

 

8 članska slovenska ekipa se je intenzivno pripravljala doma, saj je mora vsaka skupina predhodno pripraviti predstavitev svoje dežele. Prav tako so si udeleženci razdelili vloge (vodja skupine, fotograf, umetniški vodja, vodja tradicionalne večerje, …). Po vrnitvi bo skupina pripravila javno predstavitev utrinkov izmenjave.

 

 

Ker se na VITRI odvija čedalje več mladinskih aktivnosti in projektov vabimo mlade Notranjsko -kraške regije, da se nam pridružite. Izkoristite priložnosti in razširite svoj krog prijateljev tudi izven meja Slovenije v mednarodnih avanturah.

 

Obiščete nas lahko vsak delovni dan na  našem sedežu na Cesti 4. maja 51 v Cerknici, nas pokličete na stacionarni telefon 0/1 70 97 350, ali 01/70 96 020 ali pišete na elektronski naslov info@vitra.si.

 

Vabljeni!

Tatjana Gostiša

Vodja mladinskega dela

Martin nam je pokazal obleke na katerih bomo delali in predstavil nekaj zamisli in "pripomočkov" .

Obisk in ogled glavnega predstavitvenega prostora ter diskusija o možnostih, ki nam jih nudi okolje

Predstavniki držav z Martinom na čelu pri ogledu  glavnega prireditvenega prostora

Ogled zgodovinske znamenitosti (Castlerigg stone circle)

Hiša kjer bomo nastanjeni v času projekta

Okoliška jezera, ki so tudi navdih za projekt